Blog            0758.33.73.73Squash-ul, cel mai sanatos sport conform revistei Forbes

In anul 2012, squash-ul a fost desemnat drept cel mai sanatos sport, in urma unei cercetari realizate de catre prestigioasa publicatie americana Forbes.

In cadrul acestei cercetari s-au acordat puncte pe o scara de la 1 la 5 pentru sase indicatori de sanatate si forma fizica, indicatori ce au fost stabiliti in urma consultarii cu experti in domeniu precum: antrenori personali, antrenori sportivi, fiziologi si sportivi profesionisti. Acesti indicatori au fost: anduranta cardiorespiratorie, forta musculara, rezistenta musculara, flexibilitatea, caloriile arse in 30 de minute si riscul de accidentare. Riscul de accidentare a fost masurat pe o scara de la 1 la 3, unde 1 reprezenta “risc scazut”, 2 – “risc mediu”, iar 3 “risc ridicat”.

In top 10 al celor mai sanatoase sporturi, squash-ul este urmat de:
canotaj, catararea pe stanca, inot, schi, baschet, ciclism, alergare, pentatlon si box.

Dupa incheiera cercetarii, declaratia celor de la Forbes a fost:
“Jocul preferat de pe Wall Street are confortul de partea sa, 30 de minute pe terenul de squash ofera un antrenament cardio-respirator impresionant. Angrenarea corporala extinsa si alergarea aproape constanta construieste forta si rezistenta musculara in partea inferioara a corpului, în timp ce intinderile, intoarcerile si rasucirile cresc flexibilitatea spatelui si a abdomenului. Pentru oameni care abia intra in joc, e aproape prea mult pentru a sustine un astfel de efort, dar odata ce ajungi acolo, squash-ul este un sport extraordinar. “

Cresta Facebook Messenger