Blog            0758.33.73.73Beneficiile Squash-ului

De ce Squash si de ce este el atractiv ?

In momentul actual squash-ul este considerat unul dintre cele mai benefice si sanatoase sporturi din lume. Reusind sa iti provoace atat corpul cat si mintea, squash-ul este un sport usor de practicat pentru neprofesionisti deoarece tot echipamentul necesar se gaseste in cadrul salilor.

Daca alegi sa practici acest sport e bine sa stii ca nu trebuie sa te preocupi de vremea de afara sau de luminozitate si asta pentru ca squash-ul se practica in interior, in sali special amenajate si iluminate.

Health and fitness

Cu siguranta nu este pentru tine o noutate faptul ca a fi sanatos si a fi in forma sunt doua lucruri diferite. Sigur ca poti fi sanatos fara sa fi in forma si viceversa.

Ceea ce reuseste sportul de Squash sa aduca este un plus, atat pentru sanatate, cat si pentru forma fizica.

Practicarea regulata a acestui sport aduce beneficii pentru inima si plamani, contribuie la dezvoltarea fortei musculare si a tonusului muscular pentru toate grupele de muschi, fie ca este vorba de brate, picioare, spate sau abdomen.

Pentru ca in timpul jocului iti vei folosi atat partea de sus a corpului, cat si pe ceea de jos, in scurt timp oxigenul va invada inima si plamanii, facandu-le pe acestea sa lucreze aproape la capacitate maxima. Chiar daca acesta este cazul, datorita interactivitatii si a frumusetii jocului, nici nu vei observa efortul depus, iar 60 de minute de Squash parca se scurg mult mai repede.

La nivel de putere si tonifiere musculara imbunatatirile se fac foarte repede vizibile si asta deoarece sportul te face sa iti impingi limitele pentru a ajunge mingea, la fel cum te va face sa iti imbunatatesti forta, flexibilitatea si agilitatea.

Chiar daca le mentionam ultimele, nu inseamna ca beneficiile pentru minte sunt cele din urma. Squash-ul contribuie la imbunatatirea coordonarii ochi-mana, a concentrarii, a abilitatii de rezolvare de probleme si a planificarii (in cazul jucatorilor profesionisti). Nu este de neglijat nici capacitatea acestui joc de a te captiva si a te ajuta sa scapi de problemele zilnice si de stresul cotidian.

Ca sa recapitulam, jucand squash vei avea urmatoarele beneficii pentru sanatate si forma fizica:

  • Vei arde calorii
  • Iti vei creste flexibilitatea si viteza de reactie
  • Iti vei fortifia musculatura
  • Iti vei imbunatatii forma cardiovasculara (inima si plamanii)
  • Iti vei imbunatatii coordonarea ochi-mana
  • Iti vei imbunatati concentrarea si multe alte elemente mentale
  • Vei scapa (cel putin pe durata jocului) de stresul cotidian
Cresta Facebook Messenger